Etusivulle

 

Lomalle Kiinaan. Kiina on vahvasti sidoksissa sen muinaiseen historiaan, ystävällisiin ihmisiin ja moniin maailman tuntemiin paikkoihin kuten Kiinan muuriin ja Jangtse jokeen. Nykyinen sukupolvi on rakentanut Kiinasta modernin maan, joka palvelee ja hemmottelee myös turisteja loistohotelleineen ja toinen toistaan upeimpine lomakohteineen.

 


Kiina
n muuri.


Hong Kong.


Hong Kong.


Silta yövalaistuksessa Guilinin kaupungissa.

Kiina info:

Kiina on väkiluvultaan maailman suurin maa (1,3 miljardia). Kiinassa puhutaan mandariinikiinaa. Maan pääkaupunki on Peking, jossa asuu yli 7 miljoonaa asukasta. Turistit usein hämmästyvät sitä kuinka nykyaikainen ja moderni Kiina on. 1990 luvulta alkoi rakennusbuumi ja infrastruktuurin parantaminen, joka on poikinut myös länsimaista turismiteollisuutta. Turistipalvelut ovat USA:n tasoa. Kaikki isot kaupungit ovat läpikäyneet täydellisen muodonmuutoksen koskien turistien viihtyvyyttä sekä liikkumista paikallisilla kulkuvälineillä.

Kiinalla on takanaan pitkä ja maineikas historia sekä loistelias kulttuuri. Kiinan suuria lahjoja maailmalle ovat suuret keksinnöt kuten paperi, ruuti, kirjan painaminen ja kompassi. Kiina on loisteliaan taiteen maa, joka on tunnettu maalauksistaan, kirjallisuudesta, oopperasta, koruista ja silkistä. Nykyään suurta suosiota on maailmalla saanut kamppailulajit, mutta Kiinassa niillä on moni tuhatvuotinen perinne. Kiinalainen ruoka on myös valloittanut tiensä lähes kaikkialle maailmaan.

Kiinassa on monenlaisia geologisia alueita ylätasankoja, tasankoa, vesialueita, kukkuloita, vuoria ja vuoristoja. Kiinassa on monenlaisia geologisia alueita ylätasankoja, tasankoa, vesialueita, kukkuloita, vuoria ja vuoristoja. Kiinalaiset jakavat Kiinan neljään alueeseen. Pohjoiseen, etelään, luoteeseen ja Qinghain tiibetiläiseen alueeseen. Maantieteellisten erojen tähden jokaisen alueen asukkailla on omat tapansa ja elämäntyyli. Pohjoisen ja etelän alueet sijaitsevat itäisellä sadealueella. ja lähes 95 % Kiinan väestöstä asuu näillä alueilla. Muilla alueilla asuu pääosin vähemmistökansallisuuksia. Kiinassa on lukuisia jokia ja järviä. Jangtse joki on Kiinan ja Aasian pisin joki sekä maailman kolmanneksi pisin joki. Useimmat järvet sijaitsevat Jangtsen vesistöjen läheisyydessä ja Qinghain tiibetiläisellä alueella. Monet järvet luoteessa ovat suolaisia. Qinghai järvi on luonnon suolajärvi ja se on Kiinan suurin järvi. Kaakkois-Kiinassa useimmissa järvissä on makea vesi (Poyang, Dongting ja Taihu). Kiinan maaperästä kaksi kolmasosaa on vuoristojen peitossa. Jotkut vuorista kohoavat pilviin asti ja jotkut ovat matalampia hurmaavine näköaloineen.

Kiina on erilaisten maastojen maa, joissa ilmasto vaihtelee radikaalisti. Kiinassa on erilaisia lämpövyöhykkeitä, sademäärä vyöhykkeitä sekä sadekausi alueita. Talvisin Kiinassa suurin osa maasta on kylmän ja kuivan vallassa sekä kesäisin on lämmintä ja sateista. Xinjiangin maakunnassa on sanonta: pukeudumme nahkatakkiin aamulla ja puolelta päivin kevyesti ja syömme vesimelonia tulen ympärillä.

Kiinassa lämpötilat vaihtelevat suuresti leveysasteen mukaan. Talvella pohjoisessa miinuksen puolella ja etelässä plussan puolella. Heilogjiangin maakunnassa keskilämpötila on miinus 30 C ja Sainanin maakunnassa yli +20 C.

Kesäisin suurimmalla osalla alueista lämpötila nousee yli 20 C kuten Pekingissä ja Sanghaissa. Xinjiangissa lämpötila nousee keskimäärin 32 C asteeseen. Chongqingin, Wuhanin ja Nanjingin alueilla on myös todella kuuma kesäisin. Pohjoisesta etelään on viisi lämpötila vyöhykettä sekä ylätasangon vyöhyke, kylmä vyöhyke, keski-lämmin vyöhyke, lämmin vyöhyke, subtrooppinen vyöhyke ja trooppinen vyöhyke.

 


Kuvagalleria

 


 


powered by FreeFind


 

Matkasivut


 

 

 

 

 

 

 

 





website statistics
eXTReMe Tracker