|
You are target of His love |
|
Puoluehenki sekä rakentuminen rakkauden totuudessa Uskovien keskuudessa on myös tässä ajassa voimakasta puolue- ja lahkohenkeä. Tämä lihallinen ja sielullinen lahkohenki vaikuttaa sen tähden, koska ei ole uskottu koko Raamatun sanan opetusta eikä antauduttu Pyhän Hengen todelliseen vaikutuksen alaisuuteen. Uskovan elämässä on muutama perus/alkeisopetus seurakunta elämästä ja yhteisestä rakentumisesta. Keskinäinen rakkaus
Room 12:10 Olkaa
veljellisessä rakkaudessa helläsydämiset toisianne kohtaan; toinen toisenne
kunnioittamisessa kilpailkaa keskenänne.
Fil 2: Seurakunnan alkeisopetukseen kuuluu opetus keskinäisestä rakkaudesta. Yhteisen rakentumisen onnistumiseksi on välttämätöntä antautua kunnioittamaan ja rakastamaan sisariaan ja veljiään Kristuksessa Jeesuksessa. Ellei meillä ole tätä sydämen asennetta ja elämän voimaa Pyhässä Hengessä, niin silloin olemme sielullisen ja lahkomielisen lihan vallassa. Jos uskovan sydän ei ole ympärileikattu Pyhässä Hengessä keskinäiseen rakkauteen, niin silloin uskovan sydämessä asuu lihanmielen mukaan vallitseva lahkohenki, joka valitsee puolueita, oppeja ja opettajia itsellensä lihanmielen mukaan. Ellei uskovalla ole sydämessään todellista Pyhän Hengen voimaa, niin hän on lahkohenkinen ja riidanhaluinen, joka haluaa riidellä ja kiivailla oman "oikeaoppisuutensa" puolesta.
Roomalaiskirjeen ja
Filippliläiskirjeen jakeet opettavat uskovaa rakastamaan ja kunnioittamaan
sisariaan ja veljiään Kristuksessa. Jumalan sanan opetus menee todella syvälle
sillä se ei opeta ainoastaan rakastamaan, vaan myös pitämään toista uskovaa
itseään parempana! Jos tässä kohdin olemme saaneet ojentautua, niin silloin
olemme ymmärtäneet paljon Jumalan tahdon mukaisesta elämästä. Toisen uskovan
parempana pitäminen ei tarkoita väärien oppien hyväksymistä, vaan sitä että
jokainen uskova on meitä parempi sen tähden, koska Herra Jeesus on lunastanut
hänet itselleen veriuhrinsa kautta! Kukaan uskova ei ole täydellinen
vaelluksessaan eikä ymmärryksessään, sen tähden itse kullakin voi olla vääriä
ajatuksia Jumalan tahdosta ja Jumalan sanan opetuksesta. Siitä huolimatta
meidät on kutsuttu pitämään sisaremme ja veljemme itseämme parempina. Vielä
korostan sitä, että tämä ei tarkoita sitä, että hyväksymme ja tuemme jotakin
epäraamatullista opetusta, jota sisaremme ja veljemme voivat sydämessään
kantaa. Jumalan rakkaus kuolettaa lihamme Pyhän Hengen vaikuttamaan rakkauteen meidän sydämissämme kuuluu lihamme kuoleminen, sillä ilman sitä emme kykene rakastamaan ja kunnioittamaan sisariamme ja veljiämme Kristuksessa. Puoluehenki ja riidat seurakunnan sisällä ja uskovien kesken paljastaa sen, että emme ole suostuneet kuolemaan lihallemme ja annamme lihan mielen hallita elämäämme. Joh 12:24 Totisesti, totisesti minä sanon teille: jos ei nisun jyvä putoa maahan ja kuole, niin se jää yksin; mutta jos se kuolee, niin se tuottaa paljon hedelmää. Room 8:13 Sillä jos te lihan mukaan elätte, pitää teidän kuoleman; mutta jos te Hengellä kuoletatte ruumiin teot, niin saatte elää.
Raamatun opetus on selkeä että Pyhä Henki haluaa
kuolettaa meidän lihamme teot ja jos tähän prosessiin suostumme, niin meidän
ei tarvitse riidellä seurakunnassa, vaan kunnioittaa ja rakastaa uskon
sisariamme ja veljiämme. Aseta uskon sisar ja veli itsesi edelle Toisen parempana pitäminen ei perustu meidän uskon elämämme hyvään vaellukseen, vaan asemaan, eli siihen, että sen aseman takia koska veli ja sisar on Herran Jeesuksen opetuslapsi on hän minua parempi. Toisen parempana pitäminen ei siis tarkoita sitä, että vertaamme itsemme ja toisten vaellusta keskenään, vaan sitä, että minun veljeni ja sisareni on minua parempi. Hengellisesti toisen parempana pitäminen ei tarkoita lihallista tai uskon elämän vaelluksen kautta saavutettavaa paremmuutta, vaan se tarkoittaa sitä, että kunnioitan ja pidän sisaren ja veljen Kristuksessa itseäni parempana (kunnioitan ja rakastan häntä ja asetan hänet itseni edelle), koska hän on Jumalan lapsi. Toisen parempana pitäminen Raamatullisessa mielessä ja opetuksessa ei tarkoita sitä, että joku on toista huonompi, vaan sitä että kukaan ei saa nousta toisen uskovan yläpuolelle, vaan kunnioittaa ja rakastaa häntä. Tämä käsky ja opetus on siis annettu sen turvaksi, ettei kukaan asetu kenenkään yläpuolelle, se ei tee kenestäkään huonompaa. Tämä asenne estää sen ettei lahkohenki ja lihallinen ylpeys pääse pesimään meidän sydämissämme. Jos emme kunnioita ja pidä sisariamme ja veljiämme itseämme parempina, niin silloin olemme lihan ja ylpeyden vallassa. Opetus parempana pitämisestä on annettu uskoville, jossa uskovien tulisi pitää toista uskovaa itseänsä parempana. Uskomatonta ei tule kohdella samoin kuin uskon sisarta ja veljeä, mutta silti meidän tulee rakastaa uskottomia lähimmäisen rakkaudella, mutta ei pitää heitä sisarina ja veljinä, koska uskomaton ei ole Jumalan lapsi, eikä meidän sisaremme ja veljemme. Jos kaikki uskovat haluaisivat elää toisiaan kunnioittaen, rakastaen ja pitäen toista itseään parempana se vaikuttaisi seurakunta elämään muun muassa seuraavilla tavoilla: - Oikeaoppisuuden sijaan erimielisyydet sanan opetuksessa kohdattaisiin siten, että itse kukin tutkisi mitä sana opettaa ja mikä on Jumalan tahto. - Ylpeyden synti pysyisi kurissa seurakunta elämässä - Väärien opetuksien kasvualusta olisi heikommalla pohjalla, koska uskovat etsisivät totuutta ja Jumalan tahtoa eivätkä haluaisi pönkittää omaa "oikeaoppisuuttaan. - Seurakunta kykenisi elämään ja kasvamaan rakkaudessa ja totuudessa, koska kenelläkään ei olisi tarvetta oman "oikeaoppisuuden" pönkittämiselle. Sävyisä nuhtelu Vielä korostan sitä, että toisen parempana pitäminen ei hyväksy ei suosi syntiä, eikä vääriä oppeja. Toista kunnioittavassa ilmapiirissä itse kukin alistuu tutkimaan omaa sydäntänsä, eikä ylpeällä sydämellä vahdi toisia. Jos seurakunnassa havaitaan syntiä ja vääriä opetuksia, niin toista kunnioittava asenne kykenee tuomaan hengellisen nuhtelun, joka tapahtuu seuraavasti:
Gal 6:1
Veljet, jos joku tavataan jostakin
rikkomuksesta, niin ojentakaa te, hengelliset, häntä sävyisyyden hengessä; ja
ole varuillasi, ettet sinäkin joutuisi kiusaukseen.
Petri Paavola |